Thuistraining

Huren van een neurofeedbacksysteem

Het is ook mogelijk om bij Breinvoeding een neurofeedback systeem van NeurOptimal te huren. Dit is hetzelfde systeem als ik gebruik voor de trainingen bij mij in de praktijk.

Afhankelijk van je klachten of redenen om te gaan trainen, kun je het systeem huren voor minimaal twee weken. Ik adviseer je graag wat uit mijn ervaring een wenselijke periode zou zijn om optimaal resultaat voor jou te behalen.

Bij mij in de praktijk in Soest of Amsterdam leer ik je hoe je bij jezelf de sensoren op je hoofd en oren bevestigt en hoe het systeem werkt. Daarna kun je thuis, in je eigen omgeving, gaan trainen.

Ik verhuur een systeem waarmee je onbeperkt kunt trainen. Je kunt dus naast jezelf, ook andere (gezinsleden) trainen. Tijdens de verhuur periode ben ik bereikbaar voor vragen en hebben we, waar wenselijk voor jou, regelmatig even via telefoon, mail of app contact over je voortgang.

Overprikkeling en chronische stressklachten

Voor wie?

Het neurofeedback systeem wordt meestal gehuurd door mensen die aan het herstellen zijn van overspannenheid, burn-out, hersenschudding, long-covid of pre-eclampsie/hellp en die het te belastend en prikkelgevoelig vinden om naar mijn praktijk ruimte te komen.

Maar ook mensen met kleine kinderen, voor wie het lastiger is een afspraak in te plannen omdat er dan ook eerst oppas nodig is. En een veel voorkomende, en kostenbesparende, reden om verhuur te overwegen is als je met meerdere personen uit een gezin neurofeedback toepast. Maar ook werkende ouders die naar Breinvoeding komen voor neurofeedback voor 1 van hun kinderen en waar het maken van een afspraak lastig in te plannen is in het gezinsschema.

En tot slot; ondernemers, artiesten en topsporters die hun volledige potentieel willen benutten en hun brein een aantal weken dagelijks of meerdere keren per week, willen trainen met neurofeedback.

Het is ook mogelijk om als bedrijf neurofeedback trainingen aan te bieden aan je managers en medewerkers.

Wat anderen zeggen

Ik ben een vrouw van 52 jaar en woon nu ruim 10 jaar in het buitenland. Al enkele jaren worstelde ik met mijn “geluksgevoel”.

Een paar keer per jaar viel ik in een diep donker gat
wat elk jaar dieper en donkerder werd en waar ik steeds moeilijker uitkwam.

Ik liep steeds meer te malen en de gedachten werden steeds zwaarder. Ik draaide in cirkeltjes rond. Ook mijn angsten en behoefte aan controle werd steeds sterker.

Ik gaf de winter, hormonen en de emigratie de schuld en wist niet hoe het op te lossen behalve dan dat ik “vluchtgedrag” kreeg. Ik wilde terug naar Nederland en weg uit mijn huwelijk.

Na elke crisis werd er goed gesproken en zag ik het weer zitten. Tot ik weer een nieuwe bui kreeg en weer in een zwart gat zakte. Het overkwam me eigenlijk elke keer. Ik had er zelf niet veel in te sturen. Tijd voor verandering, want hier gingen ik en mijn man allebei aan kapot.

Ik kreeg van een goede vriend een tip over neurofeedback. Heb me wat ingelezen. Kon eigenlijk geen nadelen vinden, behalve dan dat het mogelijk niet zou werken.

Ik heb van Lotte 2 weken lang haar machine mogen huren en heb zonder enige verwachting te hebben elke dag 1 of 2 sessies gevolgd. Dat was prima thuis te doen.

Het heeft me enorm geholpen. Ik ben nu 6 maanden verder en ben veel stabieler. Ik ben erg goed de winter doorgekomen. Ik loop niet meer te malen, maak me veel minder zorgen en laat alles veel makkelijker van me afglijden.

Ik lach meer, voel me veel gelukkiger en ervaar veel meer lucht en ruimte in mijn hoofd. Ik ben ook veel liever voor mezelf; ik leg de lat veel lager waardoor ik veel minder druk ervaar. Erg prettig!

Het lijkt blijvend want het is nu al die tijd al erg stabiel. Ik (en mijn man) zijn erg blij met de verandering.

Ik zou het iedereen aanraden die wat met zichzelf in de knoop zit.

Ellen, 52 jaar

Tijdens het diepste dal van mijn burn-out ben ik in contact gekomen met Lotte. Het eerste gesprek gaf mij direct een goed gevoel. Lotte is begripvol, biedt een luisterend oor en diverse (praktische) tips.

De neurofeedback was voor mij onbekend, maar ik was erg nieuwsgierig naar de te behalen verbetering. Doordat ik de neurofeedback kon huren, heb ik thuis kunnen trainen. De eerste periode was erg intensief; extra vermoeid en het stimuleerde mijn brein om continue te verwerken. Ook
hierin ben ik ondersteund door Lotte en hebben we samen gekeken naar oplossingen om het trainen aangenamer te maken.

De eerste verbeteringen traden op tijdens het trainen; het lukte steeds beter
continue aanwezige gedachtes naar de achtergrond te krijgen, stukje voor stukje kon ik mij beter concentreren en ook de dagelijkse paniekaanvallen kregen een ander beloop.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en merk ik dat de neurofeedback absoluut geholpen heeft; rustiger en lichter in mijn hoofd, ik reageer positiever op onverwachte veranderingen in mijn omgeving en ik kom emotioneel steeds beter in balans! Want ook na het intensieve trainen, merk ik dat het resultaat van de neurofeedback door ebt.

Lotte gaf mij vertrouwen en houvast toen ik het zelf even niet zag. Nogmaals enorm bedankt!

Joyce, 26 jaar

Ik had gelezen dat het mogelijk is om je brein te trainen om nieuwe wegen aan te maken. Dat leek mij wel wat, aangezien ik merkte dat ik best heftig kon reageren op stressvolle situaties en dit voor mijn gevoel een soort ritueel was waar ik wel wat aan wilde veranderen.

Na een sessie neurofeedback bij Lotte gedaan te hebben, was ik benieuwd wat meerdere sessies mij op zouden leveren. Ik heb dus het neurofeedback-apparaat gehuurd en ben thuis gaan trainen.

Al vrij snel merkte ik resultaat. Als er nu iets gebeurt wat niet leuk is, blijft het negatieve gevoel daarover minder lang hangen dan eerst en kan ik er sneller van herstellen.

De stress is er nog wel, maar deze neemt minder plek in. Ik heb dus meer ruimte gekregen voor andere dingen.

Heel fijn!

Marieke, 45 jaar

Praktijk Breinvoeding Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ
Soest

Locatie Amsterdam
Zekeringstraat 32c
1014 BS Amsterdam
2e etage, er is een lift