Je bent niet wat je eet, maar wat je kan opnemen

Traject Orthomoleculaire Therapie

Prikkelgevoeligheid, burn-out, angsten en chronische stress zit niet alleen ‘tussen je oren’, maar ook in je lijf. Je darmen en je brein staan met elkaar in verbinding en communiceren de hele dag met elkaar. Je brein stuurt signalen naar je darmen, maar je darmen sturen ook signalen naar je brein. Je darmgezondheid beïnvloed je brein gezondheid en je gedrag.

Zelfs al eet je nog zo gezond, als je gedachten veelal negatief zijn, dan maakt je brein stresshormonen aan. Hierdoor gaat niet alleen je bloeddruk, hartslag en ademhaling omhoog. Ook je voedselvertering komt op een laag pitje te staan.

Gelukkig is je lijf continu bezig met opschonen en zuiveren. Met de juiste kennis over je lijf, voeding en suppletie, kun je zoveel invloed uitoefenen op je darmgezondheid.

Mensen die bij mij komen zien vaak door de bomen het bos niet meer.. Wat is nou wel gezond en wat niet?

Pak de verantwoordelijkheid over jouw gezondheid en voel je energiek! Versterk je immuunsysteem, ga voor een gezonde darmflora en een verbeterde spijsvertering. Idealiter niet pas wanneer je al klachten hebt, maar het liefst preventief. Zie het als een APK van je lijf.

Klachten

Met welke klachten komen mensen bij mij?

 • Prikkelgevoeligheid
 • Burn-out
 • Slaapproblemen
 • Concentratieproblemen
 • Ad(h)d
 • Huidproblemen (acné, eczeem)
 • Ontstekingen
 • Vermoeidheid en weinig energie
 • Angst
 • Paniek
 • Burn-out

Deze mensen gingen je voor

Hoe heb je traject ervaren?

“Ik voelde me al een tijd niet goed en de huisarts kon mij hier voor mijn gevoel niet goed in begeleiden.

Via een kennis kreeg ik contact met Lotte. Nadat ik bij Lotte ben geweest voor voedings- en supplementenadvies, bemerkte ik na enkele weken minder vermoeidheid, was minder prikkelbaar en had weer zin om van alles te ondernemen.

Ongeveer een half jaar later heb ik mijn bloedwaardes weer bij de huisarts laten meten en zij was verbaasd over hoe deze enorm waren verbetert!

Ik heb voor die tijd nooit supplementen genomen en was er ook niet echt voorstander van, maar ik merk nu hoe ze mijn lijf en geest enorm goed ondersteunen!

Ik ben echt blij dat ik deze stap heb genomen. Had ik het maar jaren eerder gedaan.

Bedankt Lotte!”

 

Gerard, 64 jaar

“Ik kwam bij Lotte omdat ik onverklaarbaar steeds meer aankwam. Alles was al nagekeken met bloedonderzoek en echo’s.

Ik had veel last van brandend maagzuur, wat niet uitzonderlijk is op mijn leeftijd (74) en ik gebruikte daarvoor medicijnen van de huisarts.

Lotte ontdekte, dat deze medicijnen als bijwerking gewichtstoename hebben, wat ik zelf niet in de bijsluiter had zien staan.

Er blijkt een prima alternatief te zijn zonder bijwerkingen.

Ik vind het contact met Lotte heel prettig, ze luistert echt en denkt mee. Ik ben hier echt blij mee.”

Ineke, 74 jaar

Hoe gaat het traject in zijn werk?

Wie ben jij en wat zegt je bloed

* Tijdens het traject starten we met een bloedtest adhv een vingerprik. Met dit onderzoek krijg ik inzicht in je metabole gezondheid (of je lijf goed stoffen kan opruimen en opnemen) en of je eventuele tekorten aan vitamines en mineralen hebt. Ook je adrenale stress wordt gemeten en de mate waarin je last hebt van ontstekingen.

* In het volgende consult waar ik je weer zie, bespreek ik de bloeduitslagen met je. Aan de hand van jouw verhaal, een vragenlijst en het verhaal van je bloed, deel ik het op maat gemaakte voedings- leefstijl- en mogelijk suppletie advies.

* Daarna volgen nog 2 consulten waarin we suppletie gaan aanpassen en verder de diepte ingaan. En er volgt een hertest van het bloed om te kijken hoe je lijf ervoor staat na de aanpassingen die je hebt gedaan.

Ik start eerst met detoxen en dan pas met suppletie. Zie het als een kamer die onder het stof zit, vol staat met spullen en schimmel in de gordijnen. Dan ga je ook niet meteen behangen. Eerst opruimen (detoxen) en dan pas mooi maken (suppletie).

Door op deze manier, via de darmen, te werken aan rust in je hoofd, kun je je herstel proces enorm versnellen en kracht bijzetten.

 

Duur

Wat vergt het van je?

Sommige klachten zijn enkel met leefstijlveranderingen goed op te lossen en andere vergen wat meer tijd en ondersteuning voor het lichaam. Vaak betekent het anders koken, andere boodschappen halen, maar vooral een bereidheid om met bewustzijn te kijken naar hoe jij je lijf voedt of vult.

Als je blijft doen wat je altijd deed, dan kun je moeilijk duurzaam resultaat verwachten. Maar als je de adviezen stapsgewijs opvolgt, therapietrouw hebt voor de suppletie en de veranderingen integreert in je leven, dan ervaar je weer energie in je lichaam.

Ik ondersteun je hier zoveel mogelijk in. Niet alleen met op maat gemaakte voedings- leefstijl- en suppletie advies, maar ook dmv recepten, een kant en klare boodschappenlijst, tips over hoe je de nieuwe patronen kunt integreren en een document met seizoensgroentes om inspiratie op te doen.

Orthomoleculair Therapie als onderdeel van het traject ´Rust in hoofd en lijf´.

Wat krijg je?

Je gaat naar huis met een helder beeld over je metabole gezondheid, voedings-, leefstijl- en suppletieadvies.

Ik geef je alle tools zodat jij rust in je hoofd krijgt en energie in je lichaam.

Grondige analyse

Grondige analyse van lijf, bloed, leefstijl, gedachtepatronen en stress.

We bespreken je klachten, voedingspatroon, doelen en leefomstandigheden.

En er is alle ruimte om mij vragen te stellen over voeding, leefstijl, stress, tips etc. En je krijgt tips mee voor thuis.

Aanpak bij de kern

Aan de hand van je bloeduitslag en jouw verhaal, heb ik een doelgerichte aanpak van de onderliggende oorzaak voor je klaarliggen.

Ik kijk naar jou als persoon en behandel de volgende aspecten: mindset, voeding, beweging, slaap en suppletie.

Ik leg je graag uit hoe je lijf werkt, want als je snapt hoe je lichaam werkt, kan je de juiste keuzes maken.

Duurzame impact

Aan de hand van hoe het met je gaat en een aanvullende vragenlijst, kijk ik samen met je hoe we verder je lijf kunnen ondersteunen in het detoxen en voeden.

Consulten dus met duurzame impact: geen tijdsverspilling aan korte termijn acties en diëten.

Het gevolg? Meer energie, fun en vooral een investering in een gezonde toekomst!

Praktijk Breinvoeding Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ
Soest

Locatie Amsterdam
Zekeringstraat 32c
1014 BS Amsterdam
2e etage, er is een lift