Over

Welkom bij Breinvoeding, praktijk voor mentale fitheid.

Ik ben Lotte Goorhuis. Na mijn studie Psychologie ben ik in verschillende functies werkzaam geweest in het bedrijfsleven en als docent het hoger onderwijs.

In mijn eigen zoektocht naar meer in verbinding zijn met mezelf, mijn lichaam, loslaten, vertrouwen, vitaliteit, zingeving en rust heb ik mij laten inspireren door meditatie, yoga, voeding, mindfulness en verschillende ademhalingstechnieken.

Ik ben gaandeweg liefdevoller en milder naar mezelf geworden. Ik heb ervaren dat door emoties te doorvoelen en ongewenste en belemmerende patronen te doorbreken, mijn energie weer vrij kan stromen. De uitdagingen van het leven kan ik met meer helderheid, flexibiliteit en vertrouwen aangaan.

 

“If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.” – Nicolas Tesla – 

Ik ben Breinvoeding gestart om een plek te creëren waar je even stil staat bij jezelf. Bij hoe het met jou gaat. Waar je de tijd neemt om te voelen en te ervaren. Om stress en weerstand los te laten, te ademen, te verbinden met je hart, je lichaam en om je grenzen te voelen.

Een plek waar je spanningen los kan laten. Om het zelfregulerend vermogen van je lichaam te stimuleren. In dit proces van zelfonderzoek ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen en vindt verandering plaats. Met als doel meer mentale fitheid en veerkracht.

Methodes
Door de mooie resultaten die ik ervaar met Neurofeedback trainingen, werk ik hier vaak mee tijdens een consult. Verder werk ik graag integratief, wat betekent dat ik niet vanuit een vaste manier behandel in het werken met jouw hulpvraag. Ik begeleid je op verschillende manieren, afgestemd op wat bij jou past.

Ik werk niet alleen vanuit het cognitieve en vanuit ‘praten over’. Dit geeft vaak mooie inzichten, maar is op de lange termijn niet altijd effectief.

Je brein, hart en darmen staan in verbinding met elkaar en communiceren met elkaar. De gezondheid van je darmen is van groot belang voor je mentale fitheid. Ik betrek daarom ook graag het lichaam erbij, zeker bij stress gerelateerde hulp vragen.

Als aanvulling op mijn Master Psychologie heb ik de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd; NeurOptimal® trainer, Orthomoleculaire therapie volgens de kPNi (klinische Psycho Neuro Immunologie) , BrainQ therapie, NLP Practitioner opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren), de workshop Live The Connection (psych-k methode) en de RP cursus bloed analyse testen (SKB).

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot HeartMath Health Professional, de opleiding tot Bloesem therapeut en tot slot ben ik Bioresonantie aan het leren.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit.”

 

Samenwerking

Naast mijn praktijk in Soest, ben ik werkzaam in Amsterdam. Hier werk ik samen met Alexander Tan (arts functionele geneeskunde en specialist ouderengeneeskunde), Richard Smit (natuurtherapeut), Tessa van Dongen (Emotioneel integratie therapeut) en Miranda Spillekom (voeding- en lifestyle coach).

 

Ik kijk graag met je mee hoe je meer plezier uit het leven kunt halen en zie er naar uit je te ontmoeten in Soest of in Amsterdam. 

Praktijk Breinvoeding Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ
Soest

Locatie Amsterdam
Zekeringstraat 32c
1014 BS Amsterdam
2e etage, er is een lift