Over

Mijn naam is Lotte Goorhuis. Samen met mijn vriend en onze 2 dochters woon ik in Soest. In 2006 ben ik afgestudeerd in de Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en het hoger onderwijs.

Toen ik 35 was, besefte ik dat ik nog ongeveer 35 jaar zou ‘moeten’ werken. Ik zat qua baan al een tijd te twijfelen of dit het nou wel was, maar durfde ook niet weg te gaan om iets heel anders te gaan doen. Dus bleef ik zitten waar ik zat. Zonder kinderen hield ik dat best vol en kon ik mij redelijk goed ‘opladen’. Toen volgden er in een paar jaar tijd twee zwangerschappen waarin ik ziek werd (pre-eclampsie en HELLP) en het lang duurde voordat ik herstelde en ik mij weer wat mezelf voelde.

De combinatie van weinig slaap, last van mijn lichaam, een baan waar ik niet deed wat ik het allerliefste doe en toch alles heel goed willen doen als moeder, vriendin, dochter, zus, werknemer etc, maakten van mijn hoofd een chaos en mijn systeem uit balans. Ik kon steeds minder goed met stress omgaan en genieten was lastig.

One life, live it. 

Ik wist en voelde dat er meer uit mijn leven te halen viel, heb mijn baan opgezegd en besloten om mij qua werk alleen nog maar bezig te houden met waar mijn hart ligt.

Ik had ontzettend zin in groei en tijd met en voor mezelf. Ik ben veel gaan lezen; van Eckart Tolle tot Tony Robbins, Marianne Williamson en Joe Dispenza. Ik ontdekte een wereld die ik nog niet kende. Een wereld met zoveel mogelijkheden voor groei en het verhogen van je energie op allerlei vlakken. Ik ging yoga beoefenen, leerde mediteren, trainde mijzelf met HeartMath en ben tegen veel weerstand van mezelf aangelopen tijdens de verschillende trainingen die ik volgde, gebaseerd op NLP (neuro linguïstisch programmeren). Ik leerde hoe herstel mogelijk is, zelfs voor moeilijk behandelbare of chronische klachten, doorbrak oude patronen, leerde over het belang van hart en brein coherentie, neurowetenschappen, epigenetica, hormoonbalans en de invloed van stress. En ik volgde de opleiding tot orthomoleculair therapeut.

Ik voelde zoveel meer verbinding met mezelf, maar voelde ergens ook dat ik er nog niet helemaal was. Toen kwam ik in aanraking met neurofeedback. Het was precies wat ik op dat moment nodig had. Mijn hoofd werd steeds rustiger, ik voelde me licht, vrij en vol vertrouwen, kon weer echt genieten en mediteren ging veel makkelijker.

Toen heb ik besloten om er mijn werk van te maken.

Alles wat ik in mijn praktijk inzet, heb ik zelf uitgeprobeerd. Ik vind het heerlijk om in ontwikkeling te zijn. De kennis en vaardigheden die ik opdoe, geef ik graag door.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Naast mijn praktijk in Soest, ben ik werkzaam in Amsterdam. Hier werk ik samen met Centrum RNA waar Alexander Tan (arts functionele geneeskunde en specialist ouderengeneeskunde) en Richard Smit (natuurtherapeut) werkzaam zijn. Bekijk voor meer informatie www.centrumrna.nl.

 

Praktijk Breinvoeding Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ
Soest

Locatie Amsterdam
Kabelweg 57
1014 BA Amsterdam
6e etage, rechtsaf uit de lift