Pre-eclampsie / HELLP

1-op-1 Traject

“Herstel van Pre-eclampsie/Hellp”

Herstellen na het doormaken van pre-eclampsie of hellp; het is mogelijk.

Dé remedie voor pre-eclampsie en Hellp zou bevallen zijn. Nou, die fase heb je inmiddels allang gehad, en nog steeds voelt het als overleven. Zo had je moeder zijn niet voorgesteld.

Wat zou het heerlijk zijn; jezelf weer herkennen, naar een feestje kunnen, in een drukke omgeving kunnen zijn, een boek lezen en een geheugen wat je niet steeds in de steek laat.

En dat zonder overal 3x over na te hoeven denken of je die activiteit wel aankan en welke prijs je daarvoor moet betalen.

klachten

Herken je dit?

R

Na je zwangerschap waarin je pre-eclampsie en/of hellp hebt gehad, heb je nog zoveel last van restklachten. Met name die oververmoeidheid en het nauwelijks aankunnen van prikkels is verschrikkelijk en merkbaar in alle facetten van je leven.

R

Je voelt bovendien aan alles dat dit niet gewoon herstellen is na een pittige zwangerschap. Je functioneert nu al zo’n lange tijd op standje ‘overleven’. Je herkent jezelf niet meer als je in de spiegel kijkt. En ook van binnen voelt het niet meer als de jij van voor je zwangerschap.

R

Snel overprikkeld zijn, oververmoeid en nauwelijks focus. Geen energie om er lekker op uit te gaan, met vriendinnen naar een restaurant te gaan en zelfs om gesprekken te voeren. Terwijl je voor je zwangerschap veel aankon en dit ook heerlijk vond! Nu is een supermarkt ingaan, door een drukke winkelstraat lopen, het openbaar vervoer, autorijden of een boek lezen al een enorme opgave.

R

Je weet bijna niet meer hoe je lichaam voelt in rust. En hoe een ontspannen brein voelt. Je staat altijd ‘aan’ en voelt onrust in je hele lijf.

Hoe lang houd je dit nog vol? Ondertussen ben je je steeds meer aan het terugtrekken in je eigen wereld. Want opladen doe je tegenwoordig niet meer in het gezelschap van anderen. Maar als je alleen bent, als er rust is, als het stil is en je in bed ligt. En vaak lig je er al tegelijk met je kinderen in.

R

Iedere moeder is zo nu en dan doodmoe, dat zullen alle moeders herkennen. Dan ga je wat eerder naar bed, slikt wat supplementen en je kan er weer tegenaan. Maar dit werkt bij jou niet genoeg. Je omgeving snapt er ook weinig van… Aan de buitenkant is bij jou niks te zien, maar van binnen voelt het zo anders allemaal.

R

Je hebt al zoveel tijd rondgebracht op internet en in ziekenhuizen om erachter te komen wat er met je lijf en geest aan de hand is. Ook bij de huisarts heb je de deur al plat gelopen omdat je bang bent dat er iets mis is. Die kan ook niks vinden. Misschien zijn zelfs al je bloedwaarden goed en ben je genezen verklaard. Op papier dan.. Want je voelt je alsnog 10 jaar ouder.

R

Je ging meestal met plezier naar je werk. Het kost nu alleen zoveel moeite om complexe taken uit te voeren, je aandacht erbij te houden en dan komen al die prikkels er nog bij! Je komt zo moe en gespannen thuis. Het lukt niet om het nog veel langer vol te houden op je werk, hoe graag je ook wil.

R

Voor je gezin zorgen en moeder en vriendin/echtgenoot zijn lukt net, maar kost zoveel energie op deze manier waarbij elke prikkel er 1 teveel is. Je kinderen moeten toch gewoon kind kunnen zijn? En je weet dat er diep van binnen zo’n leuke en energieke moeder zit in jou. Je wordt gek van jezelf in dit lichaam.

R

En ja, natuurlijk is leven drukker nu met een kindje erbij. Maar je weet ook dat je een sterke vrouw bent en heel veel aan kan. Jij voelt dat er meer aan de hand is.

R

Het lijkt wel alsof je lijf nog steeds denkt dat het pre-eclampsie heeft. Of zou het dan een burn out zijn? Of dat je iets niet goed doet in je herstel. En of je je ooit weer normaal gaat voelen…

aan de slag

Herstel van body & mind

Als je zo doorgaat als nu, bestaat je leven uit een poging om je dagen zo goed mogelijk door te komen, afgewisseld met uitstapjes naar medische hulpverleners.

Je geniet niet onbezorgd van je kindje(s), maar brengt het zwoegend groot. Je relatie lijdt onder jouw moeheid en overprikkeling, je vriendschappen en je werk ook… er blijft nauwelijks iets over wat je leven kunt noemen, laat staan het leven van de levendige jonge moeder die je hoopte te zijn.

Herken jij je in bovenstaande tekst? En voel je aan alles dat het echt nu de tijd is om je lijf en geest te ondersteunen in je verdere herstel?

Dan is het traject ‘Herstel na pre-eclampsie/hellp’ er speciaal voor jou.

“Ik help vrouwen die pre-eclampsie en/of Hellp hebben gehad en hier klachten van blijven houden na hun zwangerschap, in hun herstel zodat ze weer vól vertrouwen verder kunnen met hun leven”.

hoe nu verder?

1-op-1 traject

Zoals je al wel hebt gevoeld, is het in je herstel niet alleen je bloeddruk die weer moet normaliseren. Je lever, nieren en vaten hebben onder druk gestaan en mentaal heeft het ook een flinke weerslag.

In dit 1-op-1 traject heb ik al mijn kennis en methoden die ik de afgelopen 10 jaar heb onderzocht, uitgetest én bewezen effectief in mijn praktijk heb ingezet, gebundeld met mijn kennis uit mijn psychologie opleiding en de orthomoleculaire therapie.

Wat had ik het fijn gevonden als ik destijds deze kennis van iemand die mij was voorgegaan, had mogen ontdekken.

Het traject bestaat uit:

8 1-op-1 consulten in mijn praktijk ruimte in Amsterdam of Soest van 75 minuten. Elk traject is maatwerk. Ik zet manieren en methodes in om het zelf helend vermogen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te ondersteunen.

Bloedonderzoek middels een vingerprik om te kijken naar leverbelasting, nierbelasting, darmverstoringen, hart- en bloedvaten en stressbelasting. Hierop volgt op maat suppletie advies.

Reviews

Ervaringen van anderen

Na 2 zwangerschappen met ernstige pre eclampsie, en ook 1 met hellp, kwam ik (pas..) 4 jaar na de laatste zwangerschap bij Lotte terecht. Ik heb bij haar het 3 maanden traject gedaan.

Wat fijn om een psycholoog te hebben die het zelf ook heeft meegemaakt. Ik vond dat een verademing vergeleken met de psycholoog die ik daarvoor even had gehad.

Ik had vooral last van angsten, me steeds meer terugtrekken uit mijn (sociale) leven en last van prikkels. Van Lotte heb ik vooral geleerd hoe ik mijn geest en lijf kan helpen in het ontgiften. Door middel van suppletie, hartcoherentie te oefenen en neurofeedback. Maar ik kreeg ook oefeningen voor thuis. De gesprekken met Lotte hielpen mij enorm. Door te erkennen en accepteren wat mij is overkomen, wie ik ben en tegelijkertijd ook helder te krijgen wat ik verder in mijn leven wil creëren.

Het was een mooi traject waar ik met veel energie en liefde, fysiek en mentaal, uit ben gekomen.

Lisa, 37 jaar

 

Ik ben via via bij Lotte terecht gekomen. Ik had 6 en 4 jaar geleden, tijdens mijn zwangerschappen last van hele hoge bloeddruk (gelukkig net geen pre eclampsie, maar mijn zus had dit wel gehad dus het ziekenhuis hield het goed in de gaten).

Ik had nog steeds na al die jaren last van slecht slapen, onrust in mijn lijf en hoofd en kon moeilijk echt tot rust komen.

Ik was wat sceptisch en wist niet goed wat ik kon verwachten maar de persoonlijke benadering van Lotte, haar uitgebreide kennis met alle tips en trics (over bijvoorbeeld voeding en slaap) die ik kreeg in combinatie met de neurofeedback, hebben er voor gezorgd dat ik een stuk beter slaap, sneller tot rust kom en heb geleerd beter naar mijn lijf te luisteren zodat mijn hoofd ook sneller tot rust komt.

Tevens heeft Lotte samen met mij uitgebalanceerd welke supplementen ik kon nemen ter ondersteuning bij mijn klachten. Ik voel me sterk, fit en vooral een stuk rustiger.

 

Annemieke, 34 jaar

Bonus bij het traject

 • Een hartcoherentie device die je meekrijgt om thuis 2 weken te trainen tijdens het traject. Op die manier train jij, door middel van je ademhaling en je gedachten, je brein en hart om optimaal met elkaar samen te werken. Dit versterkt je zelfherstellend vermogen;
 • Opdrachten en oefeningen om vol vertrouwen het traject te doorlopen;
 • Een notitieboek om gezonde patronen dagelijks te trainen;
 • Recepten en een uitgebreide boodschappenlijst waarmee jij je lijf en geest maximaal mee kunt ondersteunen.

 

Aan het eind van dit traject…

 • Kun je prikkels beter verwerken;
 • Kan je weer in gezelschap van anderen zijn;
 • Wil je niet meteen vluchten als je in een drukke ruimte bent of wanneer je omringd bent door veel mensen;
 • Is je focus en concentratie beter geworden én heb je tools in handen om dit verder te blijven verbeteren;
 • Voel jij je zoveel energieker en lekkerder in je vel;
 • Weet je hoe jij met je lijf kan samenwerken en je zenuwstelsel kan kalmeren;
 • Kun je weer meedoen en functioneren; in je gezin, als moeder, als vriendin of vrouw en in je werk;
 • Ben je klaar met al die doktersbezoeken en heb je de regie over je eigen leven weer terug!

Werkwijze

1.     Stuur een berichtje naar mij dat je mee wil doen aan het Traject “Herstel van pre-eclampsie/Hellp”

2.     Ik neem contact met je op om een zoom of live gesprek te plannen van 30 minuten. Ik noem dit een match gesprek. Naast dat ik een ‘klik’ tussen ons heel belangrijk vind, kijk ik of ik daadwerkelijk iets voor je kan betekenen. En tenslotte zal ik kijken naar bereidheid om het ‘werk’ te doen wat nodig is voor herstel. Ik heb je namelijk echt nodig tijdens het traject. Daarom zal ik niet iedereen toelaten tot het traject.

3.     Wanneer je van mij een ‘go’ hebt en je zelf ook volmondig en met vertrouwen ‘ja’ kan zeggen, dan gaan we starten.

Wanneer kan ik je niet helpen?

Ik ben niet gericht op het behandelen van postnatale depressie, suïcidaliteit, psychoses, chronische of complexe PTSS of zware psychiatrische problemen.

FAQ

Vragen over Traject Pre-eclampsie / HELLP

Hoe lang duurt het traject?

Dat verschilt per persoon. Samen met jou kijk ik tijdens het eerste consult wat voor jou wenselijk is. De snelste manier om het traject te doorlopen is 2 maanden, en bij anderen past het beter om het in 6 maanden te doorlopen. Gemiddeld genomen doe je er 3 maanden over.

Maakt het uit hoe lang het geleden is dat ik pre-eclampsie of hellp heb gehad?

Nee. Ik heb vrouwen die het traject doen een paar maanden na de bevalling, maar ook vrouwen voor wie het al 15 jaar geleden is dat ze pre-eclampsie of hellp hebben gehad. Je kunt in beide gevallen, en in alles ertussenin, je brein en lijf heel goed leren ondersteunen en dit traject volgen.

Ik heb nog niet de energie om zo vaak naar Soest of Amsterdam te komen of ik woon een eind daar vandaan; zijn de afspraken ook online mogelijk?

Ja en nee. Ik heb voor sommige onderdelen van het traject echt jouw lijf nodig. Voor het afnemen van een vingerprik voor de bloedtest bijvoorbeeld. Verder heb ik je fysiek nodig voor bepaalde trainingen. Maar hier heb ik gelukkig ook een alternatief op; je kan sommige apparatuur ook mee naar huis nemen om daar te trainen. Hier zit dan wel een meerprijs aan vast. De consulten kunnen dan verder online plaats vinden.

Gaan we ook kijken hoe het komt dat ik pre-eclampsie heb gekregen?

Nee. Ik ga niet met je op zoek naar de oorzaak van de pre-eclampsie. Wel ga ik met je kijken wat de oorzaak is van je huidige klachten. En ik kijk hoe het onder andere op dit moment gaat met je nieren, lever, darmen, ontstekingen en adrenaline in je lijf. En daar gaan we zeker mee aan de slag. Niet door inzet van medicatie, maar met goeie zuivere suppletie.

Ik twijfel..

Deel je twijfels met mij, dan kan ik zo goed mogelijk met je meedenken. Ik ben er ook eerlijk in als ik denk dat het traject niet passend is voor jou.

Praktijk Breinvoeding Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ
Soest

Locatie Amsterdam
Zekeringstraat 32c
1014 BS Amsterdam
2e etage, er is een lift