Herstellen na Pre-eclampsie/Hellp

Kalmeer je zenuwstelsel en kom tot rust en herstel.


Download hier het gratis E-book met body & mind tips voor herstel

Heb jij mentale of fysieke restklachten na Pre-eclampsie en/of Hellp? Dé remedie voor pre-eclampsie en/of Hellp zou bevallen zijn.

Nou, die fase heb je inmiddels allang gehad, en nog steeds voelt het als overleven.

Laat mij je helpen om weer lekker in je vel te zitten en weer mee te kunnen doen in het leven dat je zo graag wenst.

Download hieronder het  gratis E-book met daarin de 6 praktische mind én body tips om je herstel te ondersteunen.

1-op-1 Traject

    Herstel van Pre-eclampsie/Hellp

Herstellen na het doormaken van pre-eclampsie of hellp; het is mogelijk.

Wat zou het heerlijk zijn; jezelf weer herkennen, naar een feestje kunnen, in een drukke omgeving kunnen zijn, een boek lezen en een geheugen wat je niet steeds in de steek laat.


Herken je dit? ...

 • Na je zwangerschap waarin je pre-eclampsie en/of hellp hebt gehad, heb je nog zoveel last van restklachten. Met name die oververmoeidheid en het nauwelijks aankunnen van prikkels is verschrikkelijk en merkbaar in alle facetten van je leven.
 • Je voelt bovendien aan alles dat dit niet gewoon herstellen is na een pittige zwangerschap. Je functioneert nu al zo’n lange tijd op standje ‘overleven’. Je herkent jezelf niet meer als je in de spiegel kijkt. En ook van binnen voelt het niet meer als de jij van voor je zwangerschap.
 • Snel overprikkeld zijn, oververmoeid en nauwelijks focus. Geen energie om er lekker op uit te gaan, met vriendinnen naar een restaurant te gaan en zelfs om gesprekken te voeren. Terwijl je voor je zwangerschap veel aankon en dit ook heerlijk vond! Nu is een supermarkt ingaan, door een drukke winkelstraat lopen, het openbaar vervoer, autorijden of een boek lezen al een enorme opgave.
 • Je weet bijna niet meer hoe je lichaam voelt in rust. En hoe een ontspannen brein voelt. Je staat altijd ‘aan’ en voelt onrust in je hele lijf.
 • Iedere moeder is zo nu en dan doodmoe, dat zullen alle moeders herkennen. Dan ga je wat eerder naar bed, slikt wat supplementen en je kan er weer tegenaan. Maar dit werkt bij jou niet genoeg. Je omgeving snapt er ook weinig van… Aan de buitenkant is bij jou niks te zien, maar van binnen voelt het zo anders allemaal.
 • Je hebt al zoveel tijd rondgebracht op internet en in ziekenhuizen om erachter te komen wat er met je lijf en geest aan de hand is. Ook bij de huisarts heb je de deur al plat gelopen omdat je bang bent dat er iets mis is. Die kan ook niks vinden. Misschien zijn zelfs al je bloedwaarden goed en ben je genezen verklaard. Op papier dan.. Want je voelt je alsnog 10 jaar ouder.


 • Je ging meestal met plezier naar je werk. Het kost nu alleen zoveel moeite om complexe taken uit te voeren, je aandacht erbij te houden en dan komen al die prikkels er nog bij! Je komt zo moe en gespannen thuis. Het lukt niet om het nog veel langer vol te houden op je werk, hoe graag je ook wil.
 • Voor je gezin zorgen en moeder en vriendin/echtgenoot zijn lukt net, maar kost zoveel energie op deze manier waarbij elke prikkel er 1 teveel is. En je weet dat er diep van binnen zo’n leuke en energieke moeder zit in jou. Je wordt gek van jezelf in dit lichaam.
 • En ja, natuurlijk is leven drukker nu met een kindje erbij. Maar je weet ook dat je een sterke vrouw bent en heel veel aan kan. Jij voelt dat er meer aan de hand is.
 • Het lijkt wel alsof je lijf nog steeds denkt dat het pre-eclampsie heeft. Of zou het dan toch een burn-out zijn? Of doe  je iets niet goed  in je herstel? 

“Ik help vrouwen die pre-eclampsie en/of Hellp hebben gehad en hier klachten van blijven houden na hun zwangerschap, in hun herstel zodat ze weer vól vertrouwen verder kunnen met hun leven”. 

Hoi, ik ben Lotte. Zo'n 8 jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Ik had last van stress, prikkelbaarheid, oververmoeid  en had weinig energie. Ik wilde me weer sterk en gezond voelen en de dingen die ik leuk vind vol energie kunnen doen. 

                                                                                    

Bij mijn beide zwangerschappen belandde ik een aantal weken voor de bevalling in het ziekenhuis met een torenhoge bloeddruk, zwarte vlekken voor m’n ogen, 30 kilo vocht in m’n lijf en een prikkelgevoeligheid die ik nog niet eerder zó heftig had meegemaakt.

Ik had destijds nog nooit gehoord van pre-eclampsie en ging zonder informatie en nazorg het ziekenhuis uit. Wel werd mij in het ziekenhuis nog verteld dat pre-eclampsie over is als je bent bevallen.

 

Dus vol goede moed ging ik, met name na de eerste keer, naar huis. De realiteit was dat ik vol adrenaline en met een hartslag van 150 de piep kleine luier van onze dochter stond te verschonen, geen bezoek kon verdragen, niet in drukke ruimtes kon zijn en een concentratie van nul komma nul.

Ik had eigenlijk niet meteen door dat dat niet alleen met mijn zwangerschapshormonen te maken had. Wel zag ik dat de meeste van mijn vriendinnen die net waren bevallen ook wel even mentaal en fysiek moesten wennen aan het moederschap, maar bij mij duurde het wel heel erg lang.

‘Geniet ervan!’ kon ik echt niet horen…

Wat is er mis met mij?

                                              

Ik ging steeds vaker bij de huisarts langs. Die kon er ook niks mee. Ik zag er goed uit en mijn bloeddruk was enigszins weer genormaliseerd. Alle onderzoeken in het ziekenhuis wezen ook weinig uit.

De medische wereld kon me niet verder helpen, en mijn omgeving herkende mijn klachten ook niet als restklachten van pre-eclampsie. Want ja, hoeveel mensen om je heen ken je die dit hebben doorgemaakt? Ik kende er geen 1.


Na mijn tweede zwangerschap (dat was een spannende, maar de wens was groter dan de angst voor nog een keer pre-eclampsie), voelde ik me weer zo ellendig. Dit keer had ik niet alleen pre-eclampsie, maar ook Hellp ná de zwangerschap ontwikkeld. Gelukkig dit keer geen prematuur kindje. Dat was een enorme opluchting!


Dat het er lichamelijk in zou hakken dat had ik wel verwacht. Maar dat het mentaal weer zo’n aanslag zou zijn, had ik lang niet goed door. Zelfs jaren na de bevalling voelde ik nog steeds die onrust en moeilijke prikkelverwerking. Had ik een burn-out, of zou dit écht nog kunnen komen van de pre-eclampsie?

Ik ging dat hele circus bij huisarts en ziekenhuizen niet nog een keertje door. Ik verbaasde mij erover dat er zo weinig te vinden was over de oorzaken en over hoe te herstellen.

Dus ging ik zelf op zoek naar andere manieren om te genezen.

Jaren later is hier het 1-op-1 herstel Traject uit voort gekomen.

Wat had ik het fijn gevonden als ik destijds deze kennis van iemand die mij was voorgegaan, had mogen ontdekken

Zoals je al wel hebt gevoeld, is het in je herstel niet alleen je bloeddruk die weer moet normaliseren.

Je lever, nieren en vaten hebben onder druk gestaan en mentaal heeft het ook een flinke weerslag.

In dit 1-op-1 traject heb ik al mijn kennis en methoden die ik de afgelopen 10 jaar heb onderzocht, uitgetest én bewezen effectief in mijn praktijk heb ingezet, gebundeld met mijn kennis uit mijn psychologie opleiding en de orthomoleculaire therapie.

En nu?

Hoe lang houd jij dit nog vol? 

Als je zo doorgaat zoals nu, bestaat je leven uit een poging om je dagen zo goed mogelijk door te komen, afgewisseld met uitstapjes naar medische hulpverleners.

Ondertussen ben je je steeds meer aan het terugtrekken in je eigen wereld. Want opladen doe je tegenwoordig niet meer in het gezelschap van anderen. Opladen doe je als je alleen bent, als er rust is, als het stil is en je in bed ligt. 


Je geniet niet onbezorgd van je kindje(s), maar brengt ze zwoegend groot. Je relatie lijdt onder jouw moeheid en overprikkeling, je vriendschappen en je werk ook… er blijft nauwelijks iets over wat je leven kunt noemen, laat staan het leven van de levendige moeder die je hoopte te zijn. En waarvan je weet dat het ook echt in je zit!


Herken jij je in bovenstaande tekst? En voel je aan alles dat het echt nu de tijd is om je lijf en geest te ondersteunen in je verdere herstel?

Dan is het traject ‘Herstel na Pre-eclampsie/Hellp' er voor jou. 

Ervaringen van andere vrouwen

"Na 2 zwangerschappen met ernstige pre eclampsie, en ook 1 met hellp, kwam ik (pas..) 4 jaar na de laatste zwangerschap bij Lotte terecht. Ik heb bij haar het 3 maanden traject gedaan.


Wat fijn om een psycholoog te hebben die het zelf ook heeft meegemaakt. Ik vond dat een verademing vergeleken met de psycholoog die ik daarvoor even had gehad.


Ik had vooral last van angsten, me steeds meer terugtrekken uit mijn (sociale) leven en last van prikkels. Van Lotte heb ik vooral geleerd hoe ik mijn geest en lijf kan helpen in het ontgiften. Door middel van suppletie, hartcoherentie te oefenen en neurofeedback. Maar ik kreeg ook oefeningen voor thuis. De gesprekken met Lotte hielpen mij enorm. Door te erkennen en accepteren wat mij is overkomen, wie ik ben en tegelijkertijd ook helder te krijgen wat ik verder in mijn leven wil creëren.


Het was een mooi traject waar ik met veel energie en liefde, fysiek en mentaal, uit ben gekomen."

Lisa - 37 jaar

"Ik ben via via bij Lotte terecht gekomen. Ik had 6 en 4 jaar geleden, tijdens mijn zwangerschappen last van hele hoge bloeddruk (gelukkig net geen pre eclampsie, maar mijn zus had dit wel gehad dus het ziekenhuis hield het goed in de gaten).


Ik had nog steeds na al die jaren last van slecht slapen, onrust in mijn lijf en hoofd en kon moeilijk echt tot rust komen.


Ik was wat sceptisch en wist niet goed wat ik kon verwachten maar de persoonlijke benadering van Lotte, haar uitgebreide kennis met alle tips en trics die ik kreeg in combinatie met de neurofeedback, hebben er voor gezorgd dat ik een stuk beter slaap, sneller tot rust kom en heb geleerd beter naar mijn lijf te luisteren zodat mijn hoofd ook sneller tot rust komt.


Tevens heeft Lotte samen met mij uitgebalanceerd welke supplementen ik kon nemen ter ondersteuning bij mijn klachten. Ik voel me sterk, fit en vooral een stuk rustiger."


Annemieke - 34 jaar

Traject Herstel na Pre-eclampsie/ Hellp

€ 880,-

Ga voor herstel, kalmeer je zenuwstelsel en geniet weer van je leven!


Dit is wat je krijgt:

 • 8 1-op-1 consulten in mijn praktijk ruimte in Soest van 75 minuten. Elk traject is maatwerk. Ik zet manieren en methodes in om het zelf helend vermogen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau te ondersteunen.  
 • Bloedonderzoek middels een vingerprik om te kijken naar leverbelasting, nierbelasting, darmverstoringen, hart- en bloedvaten en stressbelasting. Hierop volgt op maat suppletie advies.


 • BONUS #1: Een hartcoherentie device die je meekrijgt om thuis 2 weken te trainen tijdens het traject. Op die manier train jij, door middel van je ademhaling en je gedachten, je brein en hart om optimaal met elkaar samen te werken. Dit versterkt je zelfherstellend vermogen
 • BONUS #2: Een notitieboek om gezonde patronen dagelijks te trainen.
 • BONUS #3: Recepten en een uitgebreide boodschappenlijst waarmee jij je lijf en geest maximaal mee kunt ondersteunen.

Na het volgen van het traject... 

Kun je prikkels beter verwerken en wil je niet meteen vluchten als je omringd bent door mensen

Voel jij je zoveel energieker en lekkerder in je vel omdat je weet hoe jij met je lijf kan samenwerken en je zenuwstelsel kan kalmeren

Kun je weer meedoen en functioneren; in je gezin, als moeder, als vriendin of vrouw en in je werk

Veelgestelde vragen over het Pre-eclampsie/Hellp traject

Hoe lang duurt het traject?

Dat verschilt per persoon. Samen met jou kijk ik tijdens het eerste consult wat voor jou wenselijk is. De snelste manier om het traject te doorlopen is 2 maanden, en bij anderen past het beter om het in 6 maanden te doorlopen. Gemiddeld genomen doe je er 3 maanden over.

Maakt het uit hoe lang het geleden is dat ik pre-eclampsie of hellp heb gehad?

Nee. Ik heb vrouwen die het traject doen een paar maanden na de bevalling, maar ook vrouwen voor wie het al 15 jaar geleden is dat ze pre-eclampsie of hellp hebben gehad. Je kunt in beide gevallen, en in alles ertussenin, je brein en lijf heel goed leren ondersteunen en dit traject volgen.

Ik heb nog niet de energie om zo vaak naar Soest te komen of ik woon een eind daar vandaan; zijn de afspraken ook online mogelijk?

Ja en nee. Ik heb voor sommige onderdelen van het traject echt jouw lijf nodig. Voor het afnemen van een vingerprik voor de bloedtest bijvoorbeeld. Verder heb ik je fysiek nodig voor bepaalde trainingen. Maar hier heb ik gelukkig ook een alternatief op; je kan sommige apparatuur ook mee naar huis nemen om daar te trainen. Hier zit dan wel een meerprijs aan vast. De consulten kunnen dan verder online plaats vinden.

Gaan we ook kijken hoe het komt dat ik pre-eclampsie heb gekregen?

Nee. Ik ga niet met je op zoek naar de oorzaak van de pre-eclampsie. Wel ga ik met je kijken wat de oorzaak is van je huidige klachten. En ik kijk hoe het onder andere op dit moment gaat met je nieren, lever, darmen, ontstekingen en adrenaline in je lijf. En daar gaan we zeker mee aan de slag. Niet door inzet van medicatie, maar met goeie zuivere suppletie

Ik twijfel..

Deel je twijfels met mij, dan kan ik zo goed mogelijk met je meedenken. Ik ben er ook eerlijk in als ik denk dat het traject niet passend is voor jou.

Wanneer kan ik je niet helpen?

Ik ben niet gericht op het behandelen van postnatale depressie, suïcidaliteit, psychoses, chronische of complexe PTSS of zware psychiatrische problemen.

Kan ik het traject ook in termijnen betalen?

Ja, het traject kan ook in 2 of 3 termijnen betaald worden. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan even contact met mij op, samen komen we er vast uit.

Krijg ik ook nog een deel vergoed van mijn zorgverzekering?

Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen waardoor je, als je aanvullend verzekerd bent, bij de meeste zorgverzekeraars een deel van je traject vergoed krijgt.

Je krijgt van mij, na elk consult een factuur toegestuurd. Deze dien je zelf in bij je zorgverzekeraar. Ik adviseer je om het goed uit te zoeken met je zorgverzekering.

Heb ik een verwijzing nodig om bij jou het traject te kunnen doen?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts of specialist.

Zitten de kosten voor eventuele supplementen ook bij het traject inbegrepen?

Nee, supplementen die eventueel geadviseerd worden om in te zetten, zijn niet inbegrepen bij de trajecten, omdat per persoon een andere aanpak nodig is.

Reken op gemiddeld € 80,- aan supplementen per maand. Het is aan jou de keuze of je dit wil doen. Ik raad het ten sterkste aan omdat het je herstel enorm bespoedigd. Ik heb de meeste supplementen op voorraad en zo niet, dan deel ik graag mijn kortingscodes met je zodat je de supplementen voordeliger aan kunt schaffen.

Waar kan ik nog meer aan denken om (een deel) van het traject vergoed te krijgen?

Mogelijk is je werkgever bereid om de kosten voor een strippenkaart op zich te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je het doet in het kader van persoonlijke ontwikkeling, ter preventie van uitval, bij hoge werkstress of wanneer het bijdraagt aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid of re-integratie in het arbeidsproces.

Hoe zit het met de traject kosten en een eigen bedrijf?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan kunnen de kosten opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Hoe zit het met annuleren of verplaatsen van afspraken?

Afspraken kun je annuleren en verplaatsen uiterlijk 48uur voor de afspraak. Dit kan per mail, telefoon of app. Bij annulering tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, ben je geen kosten verschuldigd. Bij annulering 24 uur voor aanvang van het consult, of wanneer je er op de afgesproken dag en tijd niet bent, wordt gezien de gereserveerde tijd en ruimte, het consult voor 50% in rekening gebracht. Bij annulering 24uur voor aanvang van het consult wordt het hele consult bedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de factuur van het traject waar je in zit op dat moment.

Hoe zit het met annuleren of verplaatsen van afspraken?

Afspraken kun je annuleren en verplaatsen uiterlijk 48uur voor de afspraak. Dit kan per mail, telefoon of app. Bij annulering tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, ben je geen kosten verschuldigd. Bij annulering 24 uur voor aanvang van het consult, of wanneer je er op de afgesproken dag en tijd niet bent, wordt gezien de gereserveerde tijd en ruimte, het consult voor 50% in rekening gebracht. Bij annulering 24uur voor aanvang van het consult wordt het hele consult bedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de factuur van het traject waar je in zit op dat moment.

Pre-eclampsie/Hellp Podcast

De weg naar herstel kan soms eenzaam en uitzichtloos voelen.


Beluister mijn gratis podcast waarin ik andere vrouwen interview rondom hun verhaal en herstel. Verder deel ik tips en oefeningen om je te inspireren en je vertrouwen te geven in je herstel.  

Dit zijn de best beluisterde afleveringen

#1 Mijn verhaal; herstellen na het doormaken van Pre-eclampsie en Hellp
#3 Wat te doen aan dat onrustige gevoel in je lijf na Pre-eclampsie/Hellp?
#9 Interview! Vera kreeg ernstige PE en haar tweeling werd geboren bij 33 weken. Hoe verliep dit en hoe gaat het met haar herstel?