Over mij

Mijn naam is Lotte (1982). In 2018 heb ik Praktijk Breinvoeding in Soest opgericht.

Voorspeld wordt dat in 2030, mentale ziekten de grootste ziektelast ter wereld vertegenwoordigen. Bizar.. 

Mijn missie is om jou te ondersteunen in je mentaal fit en ontspannen voelen. En te leren hoe je op een gezonde manier met stress om kan gaan. 


Na mijn WO studie Psychologie ben ik in verschillende functies werkzaam geweest in het bedrijfsleven en als docent het hoger onderwijs.

Alweer een jaar of 10 geleden zat ik er heel anders bij. Mijn energie was laag en voelde ik een continue onrust in mijn hoofd en lijf. Dat was ik niet gewend van mijzelf. Het hield maar niet op en dat voelde ontzettend angstig. Mijn lijf zat in een chronische stress stand van overleven en doorgaan.

Nadat ik eerst een hele tijd hoopte dat mijn klachten vanzelf weg zouden gaan, het aan mijn volle agenda en baan lag, aan mijn toen nog kleine kinderen en de drukke stad waar ik in woonde, kon ik het niet langer buiten mijzelf zoeken. Toen ben ik mijn zoektocht naar herstel gestart.

Het roer om

 Ik kwam er tijdens mijn herstel achter dat stress en onrust in je hoofd, je lijf ziek kan maken. Dat het darmklachten, hartkloppingen, burn-out, angsten en moeite met het verwerken van prikkels kan veroorzaken.

Pas toen ik mij in technieken ging verdiepen en opleiden rondom het onbewuste brein, het reguleren van mijn zenuwstelsel en in de connectie tussen brein en darmen, kon ik uit de chronische stress en overprikkeling cirkel stappen en duurzaam herstellen. Ik verbaasde mij erover dat dit veelal methodes zijn, waar ik tijdens mijn Psychologie studie niets over had geleerd. 

                                            Toen heb ik besloten om het roer om te gooien en heb ik Breinvoeding opgericht.                                          

Maatwerk

Ik ontdekte dat ik zó gewend was om de stress stoffen die door mijn lijf raasde, steeds opnieuw aan te maken; bewust én onbewust.

Daarom maak ik in mijn trajecten niet alleen gebruik van de psychologie door te praten en te luisteren, maar ook door het onbewuste brein te trainen en het lichaam te betrekken bij herstel. Dit is altijd maatwerk.

Hierdoor is het mogelijk om ongezonde mentale en fysieke patronen en gedragingen duurzaam te veranderen. Hierdoor verdwijnen chronische stressklachten, en dat vervelende gevoel van steeds die onrust en prikkelgevoeligheid.


Inmiddels heb ik honderden mensen mogen helpen in hun herstel. In de 1-op-1 trajecten heb ik 20 jaar van kennis, opleiding en persoonlijke ervaring vanuit mijn master Psychologie gebundeld met de nieuwste kennis op het gebied van het brein, neurowetenschappen en de darmen.

Op die manier hoeft jouw herstel naar een ontspannen lekker leven, niet nog jaaaaren op zich te laten wachten.

Dit gaat niet vanzelf. Ik heb je wel nodig. 


Als psycholoog, orthomoleculair therapeut én ervaringsdeskundige, begeleid ik je graag in het weer lekker in je lichaam en geest zitten. 

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.


Opleidingen

 

 • Master Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, afgerond in 2006
 • NeurOptimal® advanced trainer
 • Orthomoleculaire therapie volgens de kPNi (klinische Psycho Neuro Immunologie)
 • BrainQ therapeut Level 1
 • NLP Practitioner opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren)
 • Live The Connection (psych-k methode)
 • Bloesemtherapie van Star Remedies
 • RP cursus bloed analyse testen (SKB) 
 • Opleiding intern bij Ander Leven
 • RP Oligo Therapie
 • Op dit moment mee bezig; HeartMath Health Professional met specialisatie in Trauma

            "Je hebt een enorm grote invloed op je eigen welbevinden. 

Hoe?

Ik neem je graag mee."