yoga

Traject Orthomoleculaire Therapie

Leer je lichaam voeden ipv vullen.

Help je lijf met het opruimen van afvalstoffen

zodat er een betere opname van voedingsstoffen komt. 


Voor een gezond lijf, flexibele geest en meer energie

Met de juiste kennis over je brein, lijf, voeding en suppletie, 

kun je zóveel invloed uitoefenen op je (darm)gezondheid. 

Heb je last van stress, prikkelbaarheid, slechte nachtrust, lage energie, onverklaarbare pijntjes en gewoon niet lekker in je vel zitten?

Je wilt wel beginnen met gezonder eten, maar maar je weet niet precies hoe. Of je hebt al van alles geprobeerd,  maar je merkt er helemaal niks van.. 


Want zelfs al eet je nog zo gezond, als je zenuwstelsel vooral op standje ´overleven´ staat en je gedachten veelal negatief zijn, dan maakt je brein stresshormonen aan. Hierdoor gaat niet alleen je bloeddruk, hartslag en ademhaling omhoog. Ook je voedselvertering komt op een laag pitje te staan.


Prikkelgevoeligheid, burn-out, angsten en chronische stress zit niet alleen ‘tussen je oren’, maar ook in je lijf. Je brein stuurt signalen naar je darmen, maar je darmen sturen ook signalen naar je brein. 

Wat als ik je vertel dat je jouw stress en spanning kunt verminderen, lichamelijke klachten kan verminderen of verdwijnen en je spieren kunt ontspannen? Dat je kunt werken aan je concentratie, je mentale helderheid kunt verbeteren én tegelijkertijd kunt werken aan een betere nachtrust en aan het behouden van een gezonde bloeddruk en hartslag?

Dit is namelijk mogelijk.

Je darmen en je brein staan met elkaar in verbinding en communiceren de hele dag met elkaar. 

Je darmgezondheid beïnvloed je brein gezondheid én je gedrag.

Samen gaan voor resultaat

Sommige klachten zijn enkel met leefstijlveranderingen goed op te lossen en andere vergen wat meer tijd en ondersteuning voor het lichaam. 

Waar jouw lijf staat, wat het nodig heeft en hoe jij hier in kan helpen, daar komen we achter na een uitgebreide intake, vragenlijsten én een bloedtest (vingerprik). 

Vaak betekent het anders koken en andere boodschappen halen. Maar vooral een bereidheid om met bewustzijn te kijken naar hoe jij je lijf voedt óf vult.


Als je blijft doen wat je altijd deed, dan kun je moeilijk duurzaam resultaat verwachten. Maar als je de adviezen stapsgewijs opvolgt, therapietrouw hebt voor de suppletie en de veranderingen integreert in je leven, dan ervaar je weer energie in je lichaam.


Ik ondersteun je hier graag in! Je lijf is continu bezig met opschonen en zuiveren. Ik leer je  hoe je dit kunt ondersteunen ipv tegenwerken. Niet alleen met op maat gemaakte voedings- leefstijl- en suppletie advies, maar ook dmv recepten, een kant en klare boodschappenlijst, tips over hoe je de nieuwe patronen kunt integreren en een document met seizoensgroentes om inspiratie op te doen.

Ik geef je alle tools

zodat jij rust in je hoofd krijgt en energie in je lichaam

Duidelijke analyse en uitleg

Grondige analyse van lijf, bloed, leefstijl, gedachtepatronen en stress.

We bespreken je klachten, voedingspatroon, doelen en leefomstandigheden.

En er is alle ruimte om mij vragen te stellen over voeding, leefstijl, stress, tips etc. En je krijgt informatie en oefeningen mee voor thuis.

 Aanpak bij de kern

Aan de hand van je bloeduitslag en jouw verhaal, heb ik een doelgerichte aanpak van de onderliggende oorzaak voor je klaarliggen.

Ik kijk naar jou als persoon en behandel de volgende aspecten: mindset, voeding, beweging, slaap en suppletie.

Ik leg je graag uit hoe je lijf werkt, want als je snapt hoe je lichaam werkt, kan je de juiste keuzes maken.

Duurzaam

Consulten dus met duurzame impact: geen tijdsverspilling aan korte termijn acties en diëten.

Het gevolg? Meer energie, fun en vooral een investering in een gezonde toekomst!


Pak de verantwoordelijkheid over jouw gezondheid en voel je energiek! 

Versterk je immuunsysteem, ga voor een gezonde darmflora en een verbeterde spijsvertering. Idealiter niet pas wanneer je al klachten hebt, maar het liefst preventief. Zie het als een APK van je lijf.

In de Breinvoeding podcast heb ik het regelmatig over de link tussen je brein en je darmen. Tussen je mentale en fysieke gezondheid. En hoe dit niet los van elkaar staat, maar met elkaar samenhangt. 

Dit zijn de top 3 meest beluisterde afleveringen rondom Orthomoleculaire therapie.

#6 Mijn 2 grootste inzichten op voedingsgebied na het volgen van de opleiding tot Orthomoleculair therapeut
#22 Wat veel mensen niet weten en wat vaak terugkomt tijdens een Orthomoleculair traject in mijn praktijk; Plantaardige oliën; wel of niet oké? En hoe zit het met vleesvervangers?
#25 Twee dingen die ik vaak totaal anders doe dan de meeste orthomoleculair therapeuten

Reviews van mensen die het Orthomoleculaire traject hebben gevolgd

"Zwaar overprikkeld en depressief meldde ik me bij Breinvoeding. Ik was echt aan het eind van m'n energie.


Het is fijn dat Lotte een hele brede opleiding heeft. Met haar professionele compassie en liefdevolle interesse wist ik iemand aan m'n zijde. Iemand die me serieus nam en me begreep.


Haar kennis over lichaam en geest is oneindig en bijzonder breed. Ik heb haar als een detective ervaren. In mijn ontdekkingsreis zag zij de kleinste details als een belangrijk signaal.


Je bent niets verplicht en kunt zelf beslissen langer of korter te gaan.


Mijn roer is om, op weg naar betere tijden.
Magdalene

“Ik voelde me al een tijd niet goed en de huisarts kon mij hier voor mijn gevoel niet goed in begeleiden.

Via een kennis kreeg ik contact met Lotte.


Nadat ik bij Lotte ben geweest voor het Orthomoleculaire traject, bemerkte ik na enkele weken minder vermoeidheid, was minder prikkelbaar en had weer zin om van alles te ondernemen.


Ongeveer een half jaar later heb ik mijn bloedwaardes weer bij de huisarts laten meten en zij was verbaasd over hoe deze enorm waren verbetert!


Ik heb voor die tijd nooit supplementen genomen en was er ook niet echt voorstander van, maar ik merk nu hoe ze mijn lijf en geest enorm goed ondersteunen!


Ik ben echt blij dat ik deze stap heb genomen. Had ik het maar jaren eerder gedaan.


Bedankt Lotte!”

Gerard, 64 jaar

“Ik kwam bij Lotte omdat ik onverklaarbaar steeds meer aankwam. Alles was al nagekeken met bloedonderzoek en echo’s.


Ik had veel last van brandend maagzuur, wat niet uitzonderlijk is op mijn leeftijd (74) en ik gebruikte daarvoor medicijnen van de huisarts.


Lotte ontdekte, dat deze medicijnen als bijwerking gewichtstoename hebben, wat ik zelf niet in de bijsluiter had zien staan.


Er blijkt een prima alternatief te zijn zonder bijwerkingen.

Ik vind het contact met Lotte heel prettig, ze luistert echt en denkt mee. Ik ben hier echt blij mee.”

            

Ineke, 74 jaar

"Ik heb veel gehad aan Lotte's adviezen op het gebied van voeding en suppletie om mijn darmziekte onder controle te krijgen.


De gesprekken met Lotte hebben mij verder erg geholpen om me blijvend mentaal beter te voelen.


Ik kan haar deskundige hulp dus op zowel fysiek als mentaal gebied aanbevelen!!"

Kirsten - 36 jaar

Je verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid in korte tijd.


Hierdoor voel je je weer sterk en gezond en kun jij dat wat je écht leuk vindt, vol energie doen.

Traject Orthomoleculaire Therapie

€ 650,-

Leer je lichaam voeden ipv vullen. Help je lijf met het opruimen van afvalstoffen zodat er een betere opname van voedingsstoffen komt. Voor een gezond lijf, flexibele geest en meer energie. 


Dit is wat je krijgt:

  • 4 één-op-één consulten van 1 uur, met uitgebreide anamnese waar niet alleen naar de fysieke klachten wordt gekeken, maar ook naar jouw patronen, leefomstandigheden en hoe je met stress omgaat.
  • 2 bloedtesten (vingerprik) om te zien of je lijf goed stoffen goed kan opruimen en opnemen en of je eventuele tekorten aan vitamines en mineralen hebt. Ook je adrenale stress wordt gemeten en de mate waarin je last hebt van ontstekingen.
  • Op maat gemaakt voedings- leefstijl- en mogelijk suppletie advies.


  • BONUS #1: Gezonde darmen en een gezond lijf heeft veel te maken met hoe je met stress omgaat. Daarom krijg je bij dit traject 2 weken een device mee naar huis om je hartcoherentie te trainen en je stress hormonen te verlagen.
  • BONUS #2: Recepten, een kant en klare boodschappenlijst, tips over hoe je nieuwe patronen kunt integreren en een document met seizoensgroentes om inspiratie op te doen

Veelgestelde vragen over het Orthomoleculaire therapie traject

Hoe lang duurt het traject?

Dat verschilt per persoon. Samen met jou kijk ik tijdens het eerste consult wat voor jou wenselijk is. De snelste manier om het traject te doorlopen is 3 maanden, en bij anderen past het beter om het in 6 maanden te doorlopen. Gemiddeld genomen doe je er 4 maanden over.

Hoe ziet het traject er ongeveer uit?

* Tijdens het traject starten we met een bloedtest adhv een vingerprik. Met dit onderzoek krijg ik inzicht in je metabole gezondheid (of je lijf goed stoffen kan opruimen en opnemen) en of je eventuele tekorten aan vitamines en mineralen hebt. Ook je adrenale stress wordt gemeten en de mate waarin je last hebt van ontstekingen.

* In het volgende consult waar ik je weer zie, bespreek ik de bloeduitslagen met je. Aan de hand van jouw verhaal, een vragenlijst en het verhaal van je bloed, deel ik het op maat gemaakte voedings- leefstijl- en mogelijk suppletie advies.

* Daarna volgen nog 2 consulten waarin we suppletie gaan aanpassen en verder de diepte ingaan. En er volgt een hertest van het bloed om te kijken hoe je lijf ervoor staat na de aanpassingen die je hebt gedaan.

Ik start eerst met detoxen en dan pas met suppletie. Zie het als een kamer die onder het stof zit, vol staat met spullen en schimmel in de gordijnen. Dan ga je ook niet meteen behangen. Eerst opruimen (detoxen) en dan pas mooi maken (suppletie).

Door op deze manier, via de darmen, te werken aan rust in je hoofd, kun je je herstel proces enorm versnellen en kracht bijzetten.

Wat vergt het van jou?

Sommige klachten zijn enkel met leefstijlveranderingen goed op te lossen en andere vergen wat meer tijd en ondersteuning voor het lichaam. Vaak betekent het anders koken, andere boodschappen halen, maar vooral een bereidheid om met bewustzijn te kijken naar hoe jij je lijf voedt of vult.

Als je blijft doen wat je altijd deed, dan kun je moeilijk duurzaam resultaat verwachten. Maar als je de adviezen stapsgewijs opvolgt, therapietrouw hebt voor de suppletie en de veranderingen integreert in je leven, dan ervaar je weer energie in je lichaam.

Ik ondersteun je hier zoveel mogelijk in. Niet alleen met op maat gemaakte voedings- leefstijl- en suppletie advies, maar ook dmv recepten, een kant en klare boodschappenlijst, tips over hoe je de nieuwe patronen kunt integreren en een document met seizoensgroentes om inspiratie op te doen.

Kan ik het traject ook in termijnen betalen?

Ja, het traject kan ook in 2 of 3 termijnen betaald worden. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan even contact met mij op, samen komen we er vast uit.

Krijg ik ook nog een deel vergoed van mijn zorgverzekering?

Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen waardoor je, als je aanvullend verzekerd bent, bij de meeste zorgverzekeraars een deel van je traject vergoed krijgt.

Je krijgt van mij, na elk consult een factuur toegestuurd. Deze dien je zelf in bij je zorgverzekeraar. Ik adviseer je om het goed uit te zoeken met je zorgverzekering.

Zitten de kosten voor eventuele supplementen ook bij het traject inbegrepen?

Nee, supplementen die eventueel geadviseerd worden om in te zetten, zijn niet inbegrepen bij de trajecten, omdat per persoon een andere aanpak nodig is.

Reken op gemiddeld € 80,- aan supplementen per maand. Het is aan jou de keuze of je dit wil doen. Ik raad het ten sterkste aan omdat het je herstel enorm bespoedigd. Ik heb de meeste supplementen op voorraad en zo niet, dan deel ik graag mijn kortingscodes met je zodat je de supplementen voordeliger aan kunt schaffen.

Waar kan ik nog meer aan denken om mijn consulten vergoed te krijgen?

Mogelijk is je werkgever bereid om (een deel van) de kosten voor het traject op zich te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je het doet in het kader van persoonlijke ontwikkeling, ter preventie van uitval, bij hoge werkstress of wanneer het bijdraagt aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid of re-integratie in het arbeidsproces.

Hoe zit het met de consult kosten en een eigen bedrijf?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan kunnen de kosten opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Hoe zit het met annuleren of verplaatsen van afspraken?

Afspraken kun je annuleren en verplaatsen uiterlijk 48uur voor de afspraak. Dit kan per mail, telefoon of app. Bij annulering tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, ben je geen kosten verschuldigd. Bij annulering 24 uur voor aanvang van het consult, of wanneer je er op de afgesproken dag en tijd niet bent, wordt gezien de gereserveerde tijd en ruimte, het consult voor 50% in rekening gebracht. Bij annulering 24uur voor aanvang van het consult wordt het hele consult bedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de factuur van het traject waar je in zit op dat moment.

Zet vandaag jouw eerste stap naar meer energie. 

Klik hieronder om je aan te melden voor het traject.