Traject Rust in hoofd & lijf 

Bij Burn-out, angst- en stress klachten.

Ik begeleid je graag naar duurzaam herstel met dit super complete traject waar ik jaren lange kennis en ervaring heb samengebracht

Brein, hart & darmen in verbinding

Stress: iedereen krijgt er in zijn leven mee te maken. Ben je gezond en in balans, dan kan je dit goed aan. Is de balans zoek, dan geeft iedere nieuwe stressreactie je een extra tik en kan acute stress chronisch worden. Hier ben je je vaak niet meteen van bewust, maar heeft wél grote gevolgen.

Chronische stress veroorzaakt niet alleen bijna alle fysieke en psychische klachten, het houdt het ook in stand. Het maakt je letterlijk ziek, omdat het je immuunsysteem ondermijnt.

Een burn-out is of andere mentale klachten is een signaal van een brein dat niet in balans is en uit zich in mentale en fysieke klachten.

Goed voor je mentale gezondheid zorgen leren we thuis of op school niet altijd. Hoe kun je de signalen van je lijf herkennen? Wat zijn jouw belemmerende patronen en overtuigingen die jouw herstel in de weg staan?             

Herken je dit?

 • Veel in je hoofd te zitten en moeilijk contact te maken met je gevoel, je hart en je lijf
 • Mensen en groepen vermijden
 • Moe zijn, zelfs wanneer je voldoende slaap hebt gehad en een rustige dag had
 • Je opgebrand voelen
 • Vergeetachtig zijn en er komt weinig uit je handen
 • Vaker ziek dan vroeger
 • Darm- en maagklachten
 • Duizelig en continue spanning in je lijf, zelfs als je wakker wordt al
 • Niet de energie hebben voor je gezin en mensen om je heen waarvan je houdt
 • Pijn aan pezen en gewrichten
 • Paniek- en angst aanvallen
 • Steeds meer twijfelen aan jezelf
 • Bang dat het niet meer goed komt
 • Mensen met chronische stress klachten zijn vaak mensen die...

  ... alles tot in de puntjes uitwerken

  ... perfectionistisch zijn

  ... willen dat anderen ze aardig vinden en beter voor anderen dan voor zichzelf zorgen

  ... hoge eigen stellen aan anderen en nog hogere eisen aan zichzelf

  ... het woord ‘nee’ weinig gebruiken, grenzen niet goed aangeven en niet snel om hulp vragen

  In dit traject heb ik 20 jaar van opleiding 

  vanuit mijn master Psychologie gebundeld met kennis, persoonlijke ervaring en de nieuwste kennis op het gebied van het brein, neurowetenschappen en de darmen.

  Op die manier hoeft jouw herstel naar een ontspannen lekker leven, niet nog jaaaaren op zich te laten wachten.

  Ik doe niet aan pleisters plakken en kijk met jou waar de oorzaak ligt van je klachten. Je groter maken, je kleiner maken, vermijden, jezelf niet durven uitspreken, grenzen niet aangeven, bang om fouten te maken, niks alleen durven doen etc.

  Want… hoe je 1 ding doet, zo doe je alles. Als je weet wat dit is en hoe je dit kunt veranderen, dan kun je herstellen en je pad verder lopen in gezondheid.

  Leer hoe jij je brein tot rust kan brengen. Voel weer waar jij energie van krijgt. Neem de regie over je mentale gezondheid en ga voor groei en zingeving. Ik begeleid je graag op jouw pad.

  Inmiddels heb ik honderden mensen mogen helpen in hun herstel. Kijk ook eens zij mijn begeleiding hebben ervaren.

  Deze mensen zijn je voor gegaan

  "Lotte heeft mij geholpen op een moment dat ik volledig was vastgelopen. Helemaal opgebrand en lichamelijke klachten. Niets leek meer te kloppen in mijn leven. Ik was de verbinding met mezelf volledig kwijt. Ik was wanhopig. 


  Lotte is doortastend en zag meteen een aantal aanknopingspunten om mee aan de lag te gaan, zowel op het punt van mijn fysieke als mijn mentale (on)gezondheid.


  Lotte heeft mijn blik enorm verruimd door haar eigen ervaringen onderdeel te laten zijn van de gesprekken. Haar enorme kennis en ervaringsdeskundigheid zijn hierin voor mij ook van grote waarde geweest. 


  Een ander sterk punt van Lotte is dat ze heel goed het bereik van haar eigen specialisme kent en daarbij goed op de hoogte is van de waarde van (vervolg) begeleiding door zowel de reguliere als de alternatieve zorg.


  Ik heb de begeleiding door Lotte ervaren als een deur die voor me open is gezet. Zij heeft me bewust gemaakt van de verbinding tussen hoofd en lijf en me kennis laten maken met een voor mij hele nieuwe wereld die mij nog steeds helpt om meer in verbinding met mezelf te komen– wat wil je ten diepste – wat geeft je levensenergie.


  Op het moment waarop ik deze review schrijf ben ik blij om te voelen dat ik mijn levensenergie heb teruggevonden. De reis was en is af en toe heftig.


  Lotte durfde me in mijn ongemak van het  ‘even niet weten’ te laten en me te laten vertrouwen dat ik de voor mij passende weg zou gaan bewandelen. Zonder haar was ik niet waar ik nu ben. Ik ben haar daar heel erg dankbaar voor!"

  Halbe- 41 jaar

  "Ik ben bij Lotte terecht gekomen omdat ik al een aantal jaren gebukt ging onder burn-out klachten die de reguliere geneeskunde alleen met medicijnen probeerde te onderdrukken.

  Met Lotte heb ik gewerkt aan de geestelijke ‘kant van het verhaal’. Door de fijne gesprekken met Lotte en de heerlijk ontspannen breintraining, voel ik mij beter dan ik me in jaren gevoeld heb!"


  Sandra - 55 jaar

  "Ik ben bij Lotte terecht gekomen nadat ik wederom last kreeg van depressieve gedachten en uitingen. Maar ook omdat ik meer in balans wilde komen wat betreft voeding.


  Aangezien ik ervan overtuigd ben dat bepaalde voedingsstoffen zijn uitwerking hebben op het lichaam, maar ik wist door de bomen het bos niet meer hoe ik dit het beste voor mijn lijf zou kunnen toepassen.


  Toen ik op de website van Lotte terecht kwam en las over neurofeedback (en orthomoleculaire therapie) sprak het me gelijk aan.


  De neurofeedback vond ik echter wat vaag en bijna te mooi om waar te zijn.

  Maar na een paar trainingen, waarbij ik me gelijk op mijn gemak voelde en fijne tips + neurofeedback ontving, merkte ik echt verbetering in mijn gemoedstoestand.


  Het heeft natuurlijk ook wat van mijzelf gevraagd maar de fijne benadering van Lotte en haar deskundigheid in combinatie met de therapie die zij aanbiedt, heeft hierbij een zeer grote invloed gehad. En nog steeds.


  Ik zou het iedereen aanraden om met zo’n fijne therapeute in contact te komen, om op deze manier ook meer in contact te komen met jezelf.


  Lotte, ik wil je heel erg bedanken voor het mooie mens dat je bent maar vooral de waardevolle dingen die je voor anderen doet."

  Vera- 28 jaar

  Meer ervaringen van anderen lezen?

                          Probeer niet het deel te genezen zonder het geheel te behandelen. Probeer niet het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken; als je het hoofd en het lichaam gezond wil maken, moet je beginnen met het genezen van de ziel. Dit laatste is het belangrijkste.

                       – Plato                        

                      

  Duurzaam herstel

  Chronische stress en burn-out komt steeds vaker voor. We leven in een samenleving waar ons brein niet voor is ontworpen en krijgen dagelijks ontzettend veel prikkels te verwerken. Bovendien is de huidige werkdruk hoog.

  Herstel duurzaam van langdurige stress klachten en burn-out.

  Je krijgt alle tools om rust te creëren in je hoofd en lijf en je de regie weer in handen krijgt.

  Onbewuste brein

  Door niet alleen met je bewuste brein te werken en door ‘te praten over’, maar ook door je onbewuste brein te trainen.

  Dit doe ik aan de hand van Neurofeedback trainingen, hartcoherentie training en specifieke oefeningen voor thuis.

  Body én mind

  Door je darmgezondheid te verbeteren waardoor alle processen in je lichaam gezond kunnen functioneren.

  Je darmen en je brein staan continu met elkaar in verbinding. Door goed te zorgen voor je darmen, zorg je goed voor je brein en je mentale gezondheid. Op die manier kun jij je herstel een extra boost geven. 

  Traject Rust in Hoofd & Lijf

  € 1200,-

  • 10 consulten van 75 minuten in mijn praktijk in Soest
  • Psychologie, neurofeedback, orthomoleculaire therapie en hartcoherentie training
  • Inclusief bloedtest
  • Altijd maatwerk
  • Duur van het traject; 3-6 maanden
  • Ben jij er klaar voor om weer te genieten van je leven? Meld je dan nu aan.

  Veelgestelde vragen over het traject rust in hoofd en lijf

  Hoe lang duurt het traject?

  Dat verschilt per persoon. Samen met jou kijk ik tijdens het eerste consult wat voor jou wenselijk is. De snelste manier om het traject te doorlopen is 3 maanden, en bij anderen past het beter om het in 6 maanden te doorlopen. Gemiddeld genomen doe je er 4 maanden over.

  Wanneer kan ik je niet helpen?

  Ik ben niet gericht op het behandelen van postnatale depressie, suïcidaliteit, psychoses, chronische of complexe PTSS of zware psychiatrische problemen.

  Kan ik het traject ook in termijnen betalen?

  Ja, het traject kan ook in 2 of 3 termijnen betaald worden. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan even contact met mij op, samen komen we er vast uit.

  Krijg ik ook nog een deel vergoed van mijn zorgverzekering?

  Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen waardoor je, als je aanvullend verzekerd bent, bij de meeste zorgverzekeraars een deel van je traject vergoed krijgt.

  Je krijgt van mij, na elk consult een factuur toegestuurd. Deze dien je zelf in bij je zorgverzekeraar. Ik adviseer je om het goed uit te zoeken met je zorgverzekering.

  Heb ik een verwijzing nodig om bij jou het traject te kunnen doen?

  Nee, je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts of specialist.

  Zitten de kosten voor eventuele supplementen ook bij het traject inbegrepen?

  Nee, supplementen die eventueel geadviseerd worden om in te zetten, zijn niet inbegrepen bij de trajecten, omdat per persoon een andere aanpak nodig is.

  Reken op gemiddeld € 80,- aan supplementen per maand. Het is aan jou de keuze of je dit wil doen. Ik raad het ten sterkste aan omdat het je herstel enorm bespoedigd. Ik heb de meeste supplementen op voorraad en zo niet, dan deel ik graag mijn kortingscodes met je zodat je de supplementen voordeliger aan kunt schaffen.

  Waar kan ik nog meer aan denken om mijn consulten vergoed te krijgen?

  Mogelijk is je werkgever bereid om (een deel van) de kosten voor het traject op zich te nemen. Bijvoorbeeld wanneer je het doet in het kader van persoonlijke ontwikkeling, ter preventie van uitval, bij hoge werkstress of wanneer het bijdraagt aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid of re-integratie in het arbeidsproces.

  Hoe zit het met de consult kosten en een eigen bedrijf?

  Als je een eigen bedrijf hebt, dan kunnen de kosten opgevoerd worden als bedrijfskosten.

  Hoe zit het met annuleren of verplaatsen van afspraken?

  Afspraken kun je annuleren en verplaatsen uiterlijk 48uur voor de afspraak. Dit kan per mail, telefoon of app. Bij annulering tot 48 uur voor aanvang van de afspraak, ben je geen kosten verschuldigd. Bij annulering 24 uur voor aanvang van het consult, of wanneer je er op de afgesproken dag en tijd niet bent, wordt gezien de gereserveerde tijd en ruimte, het consult voor 50% in rekening gebracht. Bij annulering 24uur voor aanvang van het consult wordt het hele consult bedrag in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de factuur van het traject waar je in zit op dat moment.

  Er is maar 1 iemand die jouw licht kan laten schijnen.

  Jij bepaalt óf en wanneer je dat gaat doen.

  Trap niet in de val van alles alleen doen.

                                     Gun jezelf je mooiste leven.